Preguntes Freqüents


1. Com és el repte i què busca?
Fer que un llibre reculli per escrit les opinions de diferents persones al llarg dels cinc continents sobre una simple pregunta; Què és per tu la vida?. Després del seu errant viatge el llibre haurà de tornar al seu origen; Barcelona.

2. Com es farà realitat el repte?
El repte serà possible gràcies a l'ajuda dels diferents voluntaris viatgers que decideixin dur el llibre durant el seu trajecte o en un dels trams.

3. Com ha de moure's el llibre?
El llibre té tota la llibertat per a moure's, encara que haurà de visitar uns “Punts de pas” triats amb l'objectiu que el llibre pugui visitar el màxim nombre de països.

4. Què i quins són els “punts de pas” ?
Els “Punts de pas” són poc més de quaranta localitzacions que pel seu interès literari, històric, cultural, social o artístic hem considerat imprescindibles de visitar per un llibre que porta en el seu interior una pregunta d’aquestes característiques. A més, aquests “Punts de pas” faciliten que el Llibre Errant visiti els cinc continents i el seu recorregut sigui un modest homenatge a tot tipus de persones, cultures, tradicions, idiomes, religions o pobles que conformen una bona mostra de la riquesa del nostre món.

5. Quin és el màxim nombre de persones per país que poden deixar constància de la seva opinió en el llibre?
Per tal d’evitar que el llibre ompli totes les seves pàgines sense haver acabat el seu periple, és aconsellable que es dediqui una pàgina del llibre per país. Aquesta norma es pot modificar excepcionalment si el voluntari portador del llibre veu bones raons per fer-ho.

6. En quin idioma es poden escriure les opinions?
Qualsevol idioma és vàlid i benvingut.

7. Hi ha un temps límit per a realitzar el repte?
No.

8. Quines responsabilitats es demanen als voluntaris?
Aquelles persones que voluntàriament decideixin dur el llibre se'ls demanarà unes petites responsabilitats:

- Notificar a l'organització que són posseïdors del llibre i de la seva localització.

- Tenir cura del llibre tan bé com sigui possible.

- Buscar persones que desitgin deixar constància de la seva opinió sobre la vida.

- Buscar un altre/a voluntari/a que desitgi dur el llibre.

- Si el voluntari visita qualsevol dels “Punts de pas” ha d'intentar realitzar una fotografia del llibre al costat del lloc designat i ens l’hauria de fer arribar.

9. Què passa si un/a voluntari/a no pot trobar una persona perquè el llibre segueixi el seu viatge?
Tenim algunes possibles solucions:

- Deixar el llibre en un lloc determinat (hotel, alberg, restaurant, associació, ONG, universitat, escola, etc.) o amb una persona de confiança.

- Buscar un lloc on deixar el llibre mitjançant la xarxa social Couchsurfing.

- Notificar a l'organització la situació per buscar una solució.

10. Com es pot seguir el recorregut del llibre?
Periòdicament publicarem en el nostre Bloc informació del recorregut del Llibre Errant amb les seves possibles anècdotes, novetats, fotografies o qualsevol comentari que els voluntaris ens vagin oferint.

11. Què passarà al final amb el llibre?
Si es realitza el repte tenim editorials que estan interessades en publicar-lo. Posteriorment s'organitzarà una enquesta de caràcter públic per triar una organització o organitzacions sense ànim de lucre que rebran els diners recaptats amb la venda.

12. Aquest repte no té sentit i el més segur és que el llibre mai no torni...
Potser som una mica romàntics i per això creiem en la bona voluntat de l’ésser humà, en les causes guanyades i en que els somnis es compleixen !!!